Tietopaketti

Olokolo - talvi

Mistä kaikki alkoi?

”Olokolon idea syntyi unessa tapahtuneen leijuntakokemuksen seurauksena. Sävelsin Helium orkesteriteosta sinfoniaorkesterille. Teoksen kantavana teemana on leijuminen ja olemisen seesteisyys. Olokolo tarjoaa kokijalleen uudenlaisen tilakokemuksen läpinäkyvän rakenteensa takia”, kertoo klassisen musiikin säveltäjä ja Olokolon muotoilija Ilmari Mäenpää.

”Olokolo on ihmisen kokoinen rakennus. Ympäröivä luonto on Olokolon oleellisin sisustus. Säätä kestävät rakenteet tarjoavat suojan tuulta ja sadetta vastaan. Sinitaivaalla liikkuvia pilviä seuratessa voi matkustaa lapsuudesta tuttuihin mielen voimavaroihin” jatkaa Mäenpää.

olokolo - sauna

Mikä Olokolo on?

Olokolo on elämykselliseen oleskeluun ja luonnon seuraamiseen suunniteltu tila. Olokolon käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat, joista hyvänä esimerkkinä täysin uudenlainen saunakokemus riipputuoleissa keinuen. Ennakkoluulottomat ja uudet sijoituspaikat sopivat erinomaisesti Olokolon orgaanisen muotokielen henkeen. Olokolo® on rekisteröity tuotemerkki ja sillä on kansainvälisesti kattava mallisuoja.

Olokolon seinät ja lattia ovat korkealaatuista suomalaista koivuvaneria, katto on savunharmaata ja naarmuuntumissuojattua polykarbonaattilevyä. Olokolossa käytettävien polykarbonaattilevyjen optinen laatu ja naarmuuntumisen kestävyys ovat vastaavia kuin modernien metsäkoneiden ikkunoissa. Kaikki rakennuksen materiaalit ovat myrkyttömiä, M1-päästöluokkaan kuuluvia ja paloturvallisia.

Rakenteiden läpinäkyvyys ja keveys mahdollistavat Olokololle uudenlaisia käyttömahdollisuuksia. Perustaminen tapahtuu kevytrakennuksille suunnitelluilla kierrepaaluilla tai pilariharkoilla. Ponttooneilla varustettu Olokolo voidaan sijoittaa veteen.

 

Mitat ja tekniset tiedot

  • Korkeus 2400 mm, pituus 4350 mm
  • Lattian koko 3550 x 2200 mm, (pinta-ala 7,8 m2)
  • Kokonaispaino 750 kg
  • 30 mm korkealaatuinen koivuvaneri
  • 5 mm naarmuuntumista kestävä polykarbonaattilevy
  • Kaikki ruuvit ovat ruostumatonta terästä
  • Sokkeli: puu / RST-verhoilu

Olokolo - räätälöinti

Räätälöitävyys

Olokolo on räätälöitävissä toiveidesi mukaan. Kuvan leppäkertun kuosiin rakennettu Olokolo valmistettiin maestro Leif Segerstamin toiveiden mukaan. Voimme käyttää Olokolossa haluamiasi sisustusmateriaaleja ja värisävyjä. Olokoloon voidaan rakentaa täydellinen äänentoistojärjestelmä, sähköistys tai valaistus, ilman pinnassa tapahtuvia johtovetoja. Voimme tehdä kattavan sisustussuunnittelun ja kalustaa Olokolon toiveidesi mukaan. Voimme auttaa Olokolon sijoittamisessa vaikkapa puuhun tai jyrkkään vaaran rinteeseen. Tila-tilassa ratkaisut esimerkiksi neuvotteluhuoneena tai kirjaston kuuntelunurkkauksena on helppo toteuttaa Olokolon muunneltavuuden ja keveyden asiosta. Olokolo on sijoitettavissa ponttoonien avulla myös veteen.

Olokolo - kesäkäyttö

Kesäkäyttö

Mikäli Olokoloa käytetään pelkästään kesäisin, on suositeltavaa sijoittaa rakennus puiden varjostamaan paikkaan. Olokoloon on mahdollista asentaa mittatilauksena valmistetut rullaverhot, jolloin noin 85% auringonvalon lämmöstä heijastuu takaisin. Ikkunoiden ollessa samanaikaisesti raollaan, lämpötila kesähelteellä vastaa puun varjossa istuskelua. Kylmää kesäyötä ja kosteutta voidaan torjua pienellä ilmalämpöpumpulla, sähköpattereilla tai diesel-käyttöisellä Wallas-lämmitysratkaisulla. Ennen kaikkea Olokolo jatkaa kesää; voit katsella horisonttia ja pilviä mukavissa olosuhteissa huolimatta vesisateesta tai syksyä kohti kylmenevistä kesäilloista!

Olokolo - talvikäyttö

Talvikäyttö

Talvella, syksyllä ja keväällä Olokolo tarjoaa vaikuttavimman tilakokemuksen! Voit kokea olevasi ”sisällä mutta ulkona” olivatpa luonnon olosuhteet kuinka ankarat tahansa. Olokolo-edustajamme auttaa sinua sopivimman lämmityslaitteen valinnassa. Tilapäiseen oleskeluun suosittelemme takkaa, pidempiaikaiseen ja huolettomaan lämmitykseen diesel-käyttöistä Wallas lämmitintä, ilmalämpöpumppua tai suoraa sähkölämmitystä. Koska Olokolon rakenteet ovat yhtenäistä massiivirakennetta, rakenteiden välissä olevia homeongelmia ei ole odotettavissa. Olokolo lämpenee -25 asteen pakkasella +20 asteeseen noin 6 kw lämpöenergialla. Oleskelun jälkeen tila voi jäähtyä huoletta takaisin ulkolämpötilaan.

Olokolo - ikkuna

Takuu

Olokolo on suunniteltu pohjoisen luonnon ankariin ilmasto-olosuhteisiin. Olokolon teknisten yksityskohtien suunnittelun taustavoimina on rakennusalan huippuammattilaisia. Rakennus kestää rakennusnormien mukaiset lumikuormat sekä pitkäaikaisen auringon ja sateen vaikutukset.  Säännöllisesti huolletun Olokolon elinkaariennuste on vähintään kymmeniä vuosia. Olokolo Mobilen takuu on yksi vuosi.