OLOKOTI

Pientalo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mammuttikoti alkaa valmistamaan Olokolon suunnittelemaa uutta pienasuntoa, joka tulee myyntiin keväällä 2016. Kodiksi soveltuva asunto toimitetaan täysin valmiina ja sen tilat sekä julkisivut voi suunnitella hyvin vapaasti. Varustelutasoa voi muuttaa ja asunto ei välttämättä tarvitse kunnallistekniikkaa. Rakennus on tehty 204 mm massiivihirrestä ja kaikki ikkunat ovat omakotitalokäyttöön tarkoitettuja lämpöeristyslaseja.

Perusyksikköä, jonka mitat ovat 3500×7000 mm, voidaan laajentaa toisella kerroksella tai uudella rakennuksella sivuille. Perustus voidaan tehdä helposti kierrepaalujen päälle. Lasikatto on vapaavalintainen, talossa on piilotettu harjakatto. Pienoisasunnon hinta lähtee noin 25.000 eurosta ylöspäin.

Ulkona vai sisällä?

Talviyö on tähtikirkas. Kohotat katseesi, kun pohjoisessa välähtää häivähdys sinistä ja vihreää. Seuraat lumoutuneena, kun revontulet hulmuavat yli taivaan. Pakkasyön valoshow on tuntikausia vain sinun ja ystäväsi.

Kuulet vain hengityksesi ja tuulen äänen. Lumihiutaleet laskeutuvat kohti. Mutta sinä et palele, takan pehmeä lämpö ottaa sinut syleilyynsä.

Tuntikausia makaat selälläsi ja seuraat, kuinka puut kasvavat. Katsot kuinka tuuli tukistaa mäntyjen latvuksia ja pilvet lipuvat huikaisevassa sinessä. Puolukat täplittävät mättäitä ja hyttysten ininä kuuluu kaukaisuudessa. Olet avaran taivaan alla. Kun heräät kirkkaudessa, et tiedä, onko yö vai päivä.

Oletko sisällä vai ulkona? Olokoloon astuessa katto katoaa. Määritelmät ”sisällä” ja ”ulkona” eivät päde. Olet keskellä luontoa, mutta suojassa sään purevilta hampailta. Olet yhtä luonnon kanssa, mutta kokemuksesi kanssa olet yksin. (more…)

Olokolon blogi

Käsittelemme Olokolon blogissa olemiseen ja taiteeseen liittyviä kysymyksiä sekä seuraamme Olokolon asiakkaiden kokemuksia. Päivitämme blogiamme säännöllisesti ja toivomme sinne runsaasti kirjoituksia ja kommentteja vierailijoiltamme.